Erbjudande : ”Inte hela världen?” på Uppsala Stadsteater

Kultförklarad fransk dramatik och hyllad Sverigepremiär

Välkommen att se Jean-Luc Lagarce hyllade verk, iscensatt av stjärnregissören Anja Suša. I ett samarbete med Institut Français de Suède delar Uppsala stadsteater dels följande VIP-erbjudande med institutets vänner och dels en inbjudan till publiksamtal efter föreställningen den 12/1 2017. Föreställningen börjar kl 19.00.

Louis, en konstnär i 30-årsåldern, återvänder till hembygden för att hälsa på sin familj. Han lever ett helt annat liv än deras. Kontakten det senaste decenniet har varit sporadisk. När de möts är längtan efter bekräftelse stor, men förmågan att nå varandra mycket liten. I föreställningen får vi uppleva Louis och hans familjs kommunikation och närvaro med varandra. Genom ett flöde av gester, delade tankar, minnen, drömmar och ömsom hårda ord speglas deras längtan och konfrontation både med varandra och sig själva.

Pjäsen fick snabbt ”kultstatus” efter världspremiären i slutet av 90-talet. I våras vann filmen ”Not the end of the world” Grand Prix på Cannes filmfestival. Nu har den franska dramatikern Jean-Luc Lagarces hyllade verk ”Inte hela världen?” haft Sverige-premiär på Uppsala stadsteater.

»Ensemblen är storartad.« SR P1 Kulturnytt »Det måste bara ses.« Kulturbloggen
»Starka bilder i franskt familjedrama.« SvD

Av Jean -Luc Lagarce Översättning Anders Bodegård Regi Anja Suša
Scenografi & kostym Ulla Kassius Kompositör Igor Gostuski Koreografi Damjan Kecojevic

Medverkande Erik Borgeke, Anna Carlson, Moa Silén, Logi Tulinius & Elisabeth Wernesjö

 

*ERBJUDANDE! Gäller följande datum: 17/12, 20/12, 27/12, 12/1, 13/1, 14/1 (Ord. pris: 220 kr). Boka via biljettkassa: bokabiljett@uppsalastadsteater.se. Tel: 018 14 62 00

Välkommen på publiksamtal – direkt efter föreställningen 12/1.
Värd för samtalet är Laurent Clavel, direktör för Institut Français de Suède och i vår panel finns Uppsala stadsteaters VD och teaterchef Petra Brylander, professor i kultursociologi Mats Trondman från Linnéuniversitetet, Nicolas Manuguerra, litteraturvetare från Uppsala universitet och Jean-Luc Lagarce-kännare Mathias Westin från Stockholms universitet och ensemblemedlemmar.
Fri entré. Anmälan i samband med biljettköp.

 

inte-hela-va%cc%88rlden_erbjudande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s