Franska Filmfestivalen i Uppsala! 23-26 november, Slottsbiografen

🇸🇪  Se trailern!
Fokus på Dani Kouyaté med gamla och nya franska filmer. Regissören Dani Kouyaté är gäst under den sjätte upplagan av UPPSALA FRANSKA FILMFESTIVAL. Dani har i år vunnit priset för ”bästa film gjord av en afrikan utomlands” under Africa Movie Academy Awards AMAA i Lagos, Nigeria med filmen Medan vi lever. Han kommer att inviga festivalen med två av sina senaste dokumentärer Kvinna helt och hållet kvinna och En städerskas betungande minnen.

En ung och begåvad generation av franska regissörer har tolkat olika samhällsteman som berör migration, feminism och jämställdhet. Ni kommer även att kunna se två mästerverk av en av de stora mästarna från den Nya Vågen JEAN-LUC GODARD: Föraktet och Tokstollen

 

Program: (Se http://fff-afuppsala.se)

uff2.png


🇬🇧
Dani Kouyaté, recently recognized by the African Film Academy, will launch the 2017 Uppsala Franska Film Festival with his latest documentaries : Women Fully Womens and Bulky Memories of a Housekeeper and the hilarious Ouaga Saga. Then in the feature and short films selected for the festival, the social issues of Migration, Disability and Racism are explored by a new generation of talented French directors. Finally, enjoy Jean-Luc Godard’s masterpieces in « the » cinema of Bergman’s childhood : Contempt and Pierrot le Fou.

Program: (Se http://fff-afuppsala.se)

uff2.png

🇫🇷
Pleins feux sur Dani Kouyaté et le cinéma français !
Le réalisateur burkinabé Dani Kouyaté primé par l’Académie du Film Africain à Lagos, au Nigeria ouvrira l’Uppsala Franska Film Festival 2017 avec ses derniers documentaires, Femmes entièrement femmes et Souvenirs encombrants d’une femme de ménage ainsi que son hilarant Ouaga Saga.
Migration, handicap, racisme, autant de thèmes de société que traitent avec talent la nouvelle génération de réalisateurs français dans les longs et courts métrages sélectionnés pour le festival.
Enfin, dans cette salle mythique de l’enfance de Bergman, vous pourrez également savourez Le Mépris et Pierrot le Fou, sublimes chefs-d’œuvre de Jean-Luc Godard.

Se trailern!

Program: (Se http://fff-afuppsala.se)

uff2.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s