Torsdag 6 september: Årsmöte och ”Om de svenska Matisse-eleverna och Rolf de Marés balettkompani i Paris ” av Sten Bernhardsson.

Torsdag 6 september, Träffpunkt Storgatan 11

18.00

Årsmöte

Årsmötet har i år, förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar, att ta ställning till styrelsens förslag till reviderade stadgar. De reviderade stadgarna innebär, tillika med några mindre förändringar och moderniseringar, att verksamhetsåret blir lika med kalenderåret. Mer om detta finns att läsa i årsmöteshandlingarna

18.30

Om de svenska Matisse-eleverna och Rolf de Marés

balettkompani i Paris

Föredrag på svenska av Sten Bernhardsson. Efterföljt av buffé.

Sten Bernhardsson är Uppsalas kulturdirektör med ansvar för merparten av kommunens kulturverksamheter. Han har ett mycket stort intresse för Frankrike och fransksvenska relationer. Studier i språk, konst- och religionsvetenskap i Aix-en-Provence och Uppsala ledde honom till arbete med kulturturism, pedagogisk verksamhet och kulturadministration i såväl Frankrike som i Sverige. Ett av hans specialintressen är de svenska Matisse-eleverna och det allkonstverk som Rolf de Maré skapade med balettkompaniet ”Svenska baletten”.

Anmälan till buffé (100kr) senast 31 augusti (OBS datum) till

pousette.susanne@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s